SRD 200 uitbetaald aan gepensioneerde landsdienaren

De gepensioneerde landsdienaren hebben in de maanden oktober en november 2017 hun koopkrachtversterking van SRD 200 ontvangen. Hiermee is een deel van de afspraken tussen de autoriteiten en de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), uitgevoerd. Het is de bedoeling dat deze financiële toelage in december 2017 zal oplopen naar SRD 375, waarna in het komend jaar SRD 500 uitbetaald moet worden aan koopkrachtversterking. Voor de gepensioneerde onderwijswetenschapper Soenderpersad Hanoeman is het een enorm onzeker toestand of het resterend deel van de koopkrachtversterking een feit zal worden. Geruchten doen namelijk de ronde dat de aanpassing van de bezoldigingen van de landsdienaren, welke ingaande januari 2018 zou intreden, geen voortgang zal vinden. Op grond van een staatsbesluit (SB 2015 no. 97) dient de overheid bij elke verhoging of toelage voor de ambtenaren, de gepensioneerde landsdienaren eveneens uit te betalen. “Dat is koffiedik kijken. In elke samenleving gelden er regels. En de regering kan je alleen toetsen op basis van de afspraken die er zijn gemaakt. Indien de overheid de afspraken voor de ambtenaren niet zal nakomen, moeten zij hun tanden laten zien”, beklemtoont Hanoeman tegenover Dagblad Suriname. Voor nu is het afwachten welke wending deze kwestie uiteindelijk zal aannemen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!