Jogi: “Chitan moet blij zijn dat hij op mijn arbeid is binnengekomen”

“Meneer Chitan moet blij zijn dat hij op mijn arbeid is binnengekomen, want met de 941 stemmen kom je echt niet binnen. Hij heeft mijn stemmen gebruikt om die zetel in het parlement te vullen”, zegt Mahinder Jogi, parlementariër uit het district Saramacca, aan Dagblad Suriname. Hij reageert hiermee op de bewering van DNA-lid Diepakkoemar Chitan van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), die een week terug bij de proclamatie van zijn partij aangaf dat niemand zijn zetel in Saramacca kan afpakken, omdat hij daar verzekerd is van zijn sterkte. “No wang mang n’e fasi deng zetel. Deng tang na HVB!”, stelde Chitan. Jogi voert aan dat hij op zijn eentje als lijsttrekker namens de VHP in V7-combinatie 2.754 stemmen binnen heeft kunnen halen, terwijl de partij van Chitan niet eens in staat is 1000 stoelen te vullen. “Laat hij zijn droom en wens in vervulling laten gaan. Om hetgeen hij beweert daadwerkelijk te kunnen doen, zal hij dan de resterende periode tot de verkiezingen van 2020 harder moeten werken. Dan zullen wij zien wat hij binnenbrengt”, aldus Jogi.
‘We zijn niet blind’
Volgens Chitan, die zelf ook agrariër zegt te zijn, is er veel gedaan voor de landbouwsector in Saramacca. “Daarom betekent HVB ook ‘Hulp Voor Boeren’.” Jogi voert aan dat de huidige regering letterlijk niets heeft gedaan voor Saramacca. “Vanaf deze mensen aanzitten, 7 jaren lang, hebben deze mensen niet eens een meter van een weg geasfalteerd, geen enkele polikliniek gebouwd voor de kinderen van landbouwers en is er geen enkel agrarisch project in het district ontwikkeld. Als Chitan dat beweert, waar zijn dan de verdiensten? We zijn niet blind zoals hij dat is”, stelt de VHP’er. Volgens hem moeten landbouwers vandaag de dag SRD 27,50 neertellen voor een liter grammoxone, terwijl bij het aantreden van de regering Bouterse 1 in 2010 een liter grammoxone SRD 11,75 kostte. “Wij kopen vandaag een liter Glyfosaat voor SRD 28, terwijl dat in 2010 SRD 10,75 kostte. Een zak blauwkorrels kostte ongeveer SRD 100. Nu is dat SRD 350. Is dat wat Chitan en zijn regering hebben gedaan voor de landbouwers in Saramacca? Wat de regering wel heeft gedaan, is dat zij de landbouwers heeft uitgezogen! Zeker met de government take.” Volgens de politicus houdt de regering zich alleen maar bezig met Para en het binnenland.
FR

error: Kopiëren mag niet!