Distributie pakketten door Akmos van start op St. Maarten

Pakketten distributie door Akmos van start op St-Maarten.2
Pakketten distributie door Akmos van start op St-Maarten.1De distributie van pakketten door de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), onder leiding van Sham Binda, is dinsdag van start gegaan op St-Maarten. Het project ‘Akmos relief for Sint Maarten’ waarbij goederen werden ingezameld voor de slachtoffers van de desastreuze orkaan Irma op St-Maarten, was succesvol afgesloten op 28 september 2017 waarna het op 3 oktober werd verscheept naar dit Caribisch eiland. In gesprek met Dagblad Suriname gaf Binda te kennen dat de verscheping wat langer in beslag heeft genomen; pas na 26 dagen zijn de pakketten aangekomen op St-Maarten. “Naast deze pakketten zijn er diverse goederen verscheept in de 20ft container, welke gedoneerd zijn door bedrijven.” Om het project in goede banen te leiden, is de Akmos-voorzitter afgereisd naar dit eiland. De solidariteit voor een dergelijk initiatief is voortgekomen uit het feit dat er veel personen van Surinaamse afkomst woonachtig zijn op St-Maarten. “Daarom heeft Akmos gemeend om via een commissie van vrijwilligers noodgoederen te sturen naar deze slachtoffers om door de moeilijke tijden heen te komen. De hulpgoederen zullen ook voor anderen die in nood verkeren, verdeeld worden zoals op scholen, kinderhuizen, medische en sociale instellingen.” Naar zeggen van Binda zijn de hulpgoederen heel divers; zo zijn er rijst, kruiwagens, ladders, spijkers, hangmatten, specerijen, saussoorten, wegwerpluiers, suiker, poederzeep, azijn en nog vele andere goederen gedoneerd. Volgens Binda heeft de Surinaamse samenleving bewezen dat zij het hart op de juiste plaats heeft, ondanks de huidige verslechterde economische omstandigheden. “Ondanks de moeilijke tijden die onze bedrijven meemaken, hebben ze met deze daad bewezen bewust te zijn van hun maatschappelijke taak”, voegt Binda aan toe. Op 6 september 2017 deed orkaan Irma, met een krachtmeting van categorie 5, haar intrede op het Caribisch gebied waarbij er aanzienlijke schade werd aangericht.
KSR

error: Kopiëren mag niet!