10 maanden cel voor horlogedief

Tijm A. is donderdag veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Kantonrechter Marie Mettendaf kwam tot het wettig en overtuigend bewijs dat Tijm tijdens een inbraak in een woning een horloge heeft weggenomen. Op de strafzitting was het een discussie of Tijm inderdaad degene is geweest die de strafbare handelingen heeft gepleegd. Uit bewijsmiddelen van het Openbaar Ministerie blijkt dat de veroordeelde geprobeerd heeft het camerabeveiligingssysteem uit te schakelen alvorens zich toegang te verschaffen tot de woning. Echter bleek dat hij toch op de beelden werd vastgelegd. Het was zijn tatoeage die volgens de vervolging overtuigend genoeg was om Tijm, die volgens de benadeelde bekend stond als Toetem, te herkennen. De verdachte en zijn raadsman Raoul Lobo beweren echter het tegendeel. Volgens Lobo zijn er te veel blindvlekken in de bewijsvoering van het OM, omdat er noch een gezichtsanalyse noch een tatoeageanalyse heeft plaatsgevonden. Tijm zou volgens de advocaat slechts zijn aangehouden, omdat hij toevallig op de inbreker op de beelden lijkt. Kantonrechter Mattendaf vond echter dat er genoeg bewijs was om Tijm te veroordelen. “U bent duidelijk op de beelden te herkennen”, zei de rechter aan de recidivist Tijm. Zij veroordeelde hem conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!