RCR Medical Centre: Kortere wachttijden en genezen in rustgevende omgeving

Bart van Lohuizen voor het gebouw van RCR Medical Centre (foto: Regilio Derby)
Bart van Lohuizen voor het gebouw van RCR Medical Centre (foto: Regilio Derby)
Kortere wachttijden en genezen in een rustige omgeving met uitzicht over de Surinamerivier. Niet alleen een mooi uitzicht maar alle mogelijkheid om het natuurschoon te bewonderen met daarbij een koele bries die zeker bijdraagt tot sneller herstel van de zieke persoon. Patiënten die liggen in het RCR Medical Centre in de volksmond bekend als het ‘zorghotel’ kunnen over deze aangename ervaringen meepraten. Vaak genoeg wordt de indruk gewekt dat patiënten die in dit medische centrum willen verblijven, geld moeten neertellen. Dit is absoluut niet het geval. Garantiebrieven van de diverse verzekeringsmaatschappijen worden ook geaccepteerd, heeft de General-Manager van het RCR Medical Centre Bart van Lohuizen aan in gesprek met Dagblad Suriname.
Het centrum biedt klinische en poliklinische basiszorg aan patiënten. Ook kunnen patiënten terecht voor dialysebehandelingen. Dit vindt zes dagen per week plaats. Dagelijks worden er afhankelijk van de toestroom van patiënten twee tot drie shiften per dag gedraaid. Per shift worden vijf tot zes patiënten gedialyseerd. Er wordt hier gewerkt met een gespecialiseerd team, bestaande uit nefrologen en dialyse verpleegkundigen.
Van Lohuizen geeft verder dat diverse patiënten thans liggen met klachten waaronder hoge bloeddruk of hoge bloedsuiker. Allemaal patiënten die klachten hebben gerelateerd aan de interne geneeskunde. Voorop staat bij hen een spoedig herstel waarbij zij zich weer de oude voelen en weer gezond en wel huiswaarts keren.
Het centrum beschikt ook over een chirurg die belast is met kleine medische ingrepen. Dagelijks wordt er bij de patiënten visite gelopen door de zaalartsen, zij werken onder supervisie van de specialist. Daarnaast is er een internationaal team van verplegend en verzorgend personeel, zij staan dagelijks klaar voor hun patiënten. Tevens lopen er stagiaires Verpleegkunde, Management, Economie en Recht (MER), mee op de afdeling om onderzoek te doen en processen te verbeteren. Volgens van Lohuizen ligt het allemaal in planning om patiënten met klachten variërend van verschillende medische specialisatie te behandelen. Hierbij is niet uitgesloten dat er samenwerking wordt aangegaan met de bestaande zorginstellingen in Suriname.
Behalve voor Surinamers biedt het medisch centrum ook een uitkomst voor toeristen en vakantiegangers uit bijvoorbeeld de Antillen of Nederland. Ze kunnen er onder andere terecht voor dialysebehandelingen. Daarnaast beschikt het RCR over een ruime conference-room, waar lezingen en symposia georganiseerd kunnen worden. Tevens kunnen er in de ruime tuin thema’s rondom ziekte en gezondheid georganiseerd worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!