Radjoe Bhikharie neemt pauze

Radjoe Bhikharie pauzeert  eenmansactieRadjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond Surinaamse Padieproducenten, heeft gisteren in zijn eenmansactie een pauze ingelast. Hij vertelt aan Dagblad Suriname op de tweede dag van zijn actie (maandag 23 oktober) telefoontjes te hebben gehad van twee parlementariërs. De parlementariërs wensen een onderhoud te hebben met Bhikharie. De protestant neemt van de week dus een afwachtende houding aan. Afhankelijk van het gesprek met de assembleeleden, zal Bhikharie de samenleving verder informeren. Hij geeft nog niet prijs om welke assembleeleden het precies gaat. “Als het toevallig niet door gaat, noem ik zomaar de namen”, stelt Bhikharie. Hij vindt het belangrijk dat er tenminste twee volksvertegenwoordigers zijn die aandacht besteden aan de situatie. “Natuurlijk zal ik mijn mensen als eerst op de hoogte stellen. Ik bepaal niet voor hen. Zij bepalen voor mij”, stelt Bhikharie. Hij geeft wel mee dat er op 4 november in Nickerie een vergadering wordt belegd met de leden van de bond. “De tegenhangers zeggen dat ik alleen sta. Wij willen de mensen aantonen dat het niet zo is. Dat hangt natuurlijk ook af van het gesprek dat we zullen voeren”, zegt de bondsvoorzitter. Hij wenst de pijnpunten van de padieboeren te vertalen naar de volksvertegenwoordigers die verder druk moeten uitoefenen op de regering om de wensen te vervullen.
Bhikharie ging vorige week voor het eerst in actie om aandacht te vragen voor de productiesector, met name de rijstsector. Hij heeft het tegen de steeds toenemende brandstofprijzen met de sneeuwbaleffecten daarvan. Ook vraagt Bhikharie naar beter beleid voor de sector. De bondsvoorman stond afgelopen maandag voor het gebouw van De Nationale Assemblee. Hij had geen achterban voor ondersteuning meegenomen. Naar zijn zeggen is dit een uitgekozen strategie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!