Rijbewijs dronken ex-minister toch nog ingevorderd

De politie heeft toch nog het rijbewijs van de dronken ex-minister S.W. afgelopen vrijdag ingevorderd. In de nacht van dinsdag 18 juli 2017 was S.W. betrokken bij een aanrijding aan de Kasabaholoweg. Het betrof een aanrijding tussen twee voertuigen. Na de klap is de wagen van de ex-minister S.W. tegen een schutting tot stilstand gekomen. De politie van Uitvlugt, die het bericht binnenkreeg, rukte uit en constateerde ter plaatse symptomen van dronkenschap bij de bestuurder S.W. Hij werd toen overgebracht naar het bureau. Terwijl het zaakje in onderzoek was, verschenen twee leden van de CIVD, die na legitimatie bij de wachtcommandant, hem voorhielden dat zij ter plaatse waren om de ex-minister mee te nemen. Zij hadden daartoe de opdracht gekregen van vicepresident Ashwin Adhin. Ook kwam daarbij de naam van commissaris Guno Roosenhoff ter sprake. De commissaris heeft toen gebeld naar een hulpofficier om de zaak volgens de wettelijke regels af te handelen. De wachtcommandant heeft toen teruggekoppeld met Roosenhoff en deelde hem mee dat de overtreder in opdracht van de vp moest worden meegenomen door de leden van de CIVD. De procureur-generaal heeft de politie de opdracht gegeven om het rijbewijs van de ex-minister alsnog in te vorderden en het dossier op te sturen naar het parket.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!