“Niet twijfelen of bang zijn om stap te maken tot traditionele geneeswijze”

De wereld natuurgenezer Richard Cullimore (r) met zijn levenspartner
De wereld natuurgenezer Richard Cullimore (r) met zijn levenspartner
‘Niet twijfelen of bang zijn om de stap te maken van de Westerse geneeskunde naar de traditionele geneeskunde.’ Dit was het devies van een van de cliënten van natuurgenezer Richard Cullimore vrijdagavond in de bomvolle zaal van de Flex Mall. Deze avond was door cliënten van Cullimore georganiseerd om hem dank te betuigen voor de genezing die zij van hem hebben gekregen middels de traditionele geneeswijze. Meer dan 20 personen die te kampen hadden met uiteenlopende ziektes getuigden genezen te zijn door Cullimore. Een van de cliënten gaf aan dat de overstap van de Westerse naar de traditionele geneeswijze nog steeds een drempel is voor velen. Hij sprak de aanwezigen toe niet te twijfelen of bang te zijn.
Op die avond heeft Cullimore ook een aantal cliënten en traditionele genezers gehuldigd. Cullimore is geen onbekende in Suriname. In 2015 ontving hij van president Desi Bouterse de hoogste onderscheiding van Grootofficier in de Ereorde van de Gele Ster. Geboren in 1962 uit Surinaamse ouders ontdekte hij al op vroege leeftijd nauwe gebondenheid te hebben met geneeskrachtige kruiden. Hoewel hij op jonge leeftijd naar Nederland is vertrokken, heeft niets hem weerhouden om deze bijzondere gave verder te ontwikkelen. Als 17-jarige tiener vertrok hij vanuit Nederland vervolgens naar Indonesië om zijn bijzondere gave verder te ontwikkelen en te studeren. Vier jaren lang heeft hij in een klooster doorgebracht.
Cullimore die de aanwezigen zelf toesprak, gaf aan dat deze 4 jaren beslist niet mals waren. ‘Vooral tegen de achtergrond dat je daar bent zonder vader en moeder, alleen een grootmeester.’ Desondanks heeft hij ook leuke herinneringen aan overgehouden. Het is geen onbekend fenomeen dat veel dingen geheim moeten blijven. Maar zoals Cullimore het zelf verwoordde, is hij blij dat hij deze studie gehaald en afgemaakt heeft. Dit bezorgde hem ook de onderscheiding de Gouden Bloem die hij mocht ontvangen. Ook in de USA volgde hij een hbo-studie tot natuurgenezer.
In Nederland begon Cullimore in 1995 met zijn praktijk. Hij werd lid van de vereniging Alternatieve Geneeskunde Nederland. Aan hem is het predicaat van ‘homeopaat van de eeuw’ verleend. Ook is hij uitgeroepen tot de beste natuurgenezer in Nederland, alsook de onderscheiding van Gouden Drank die hij op zijn naam heeft staan. Cullimore, die lid is van de Federation of Bush Doctors in Engeland, heeft ook de onderscheiding van Best Healer of the World in de wacht weten te slepen.
Heel opvallend is dat Cullimore een heel bescheiden persoonlijkheid is. Zo bescheiden dat hij zelfs een aanbod om te werken in Dubai in de wind slaat. In plaats daarvan kiest hij zijn geboorteland Suriname uit om te komen werken. Twee jaren geleden werd dit een feit. Hij zette zijn eigen praktijk op. Voor Cullimore geldt als rode draad door het leven ‘het op de juiste en goede wijze beheren van zijn gave en niet alleen zijn cliënten genezen, maar ook bekendheid geven aan de traditionele Surinaamse geneeswijze’.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!