Directie EBS maakt afspraken met bond over ‘teveel’ gedane personeelsuitgaven

1Directie EBS maakt afspraken met bond over ‘teveel’ gedane personeelsuitgavenDe NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft volgens algemeen directeur Rabin Parmessar onlangs maatregelen getroffen in haar personele uitgaven. “Wij hebben niets ingesneden. Voorzieningen die anders kunnen, zijn stopgezet”, stelt Parmessar. Een van de vragen die door critici sinds deze bekendmaking is gesteld, is als er iets gedaan wordt aan de mogelijk ‘teveel’ betaalde voorzieningen aan het personeel van de EBS. Parmessar stelt dat er daar zeker wat aan gedaan wordt. “Dit hebben wij op een geordende manier besproken met de bond. Daar zijn er regelingen voor. Daar zijn er ook duidelijke afspraken over. Dingen die lang lopen, kun je niet 1-2-3 laten. Wij kijken rustig met elkaar hoe wij dit in goede banen leiden”, legt de algemeen directeur uit. Parmessar legt de nadruk op het feit dat de onnodige personele uitgaven gestopt zijn. Voor hem als topman van het bedrijf is dit maar een klein deel waar er efficiëntie in nodig was. Er is een hele lijst van veel grotere efficiëntievraagstukken die opgelost moeten worden. Hiervan zijn vooral belangrijk de manier waarop de EBS haar inkopen doet en het management. “Dat zijn de grote zaken. De personele uitgaven zijn binnen de marge”, aldus Parmessar.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!