Corporate Social Responsibility Award

VSB-directeur Steven Mac Andrew
VSB-directeur Steven Mac Andrew
‘De aandacht van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is op het moment vooral gericht op het ‘VSB – Rosebel Gold Mines Corporate Social Responsibility (CSR) Award Gala’ dat op donderdag 26 oktober zal worden gehouden in TBL Cinema’, deelde VSB directeur Steven Mac Andrew mede. Het CSR Award Gala wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rosebel Gold Mines en meerdere leden, die ook als sponsor fungeren.
CSR Awards in meerdere categorieën
De jury heeft de ingezonden deelnameformulieren doorgenomen. Er zijn genomineerden in drie categorieën, namelijk klein -, middelgroot – en grootbedrijf. De genomineerde bedrijven worden bezocht, omdat de jury zich ook ter plaatse wil oriënteren om tot een weloverwogen besluit te komen.
Trainingen
Gedurende 2017 heeft corporate social responsibility wederom ruime aandacht gekregen van de VSB. In februari is er in samenwerking met de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, het Suriname Business Forum en MVO Nederland een training gehouden, welke gefocust was op het toepassen van ISO 26000. Eind juli en begin augustus is er wederom een training gehouden. De deelnemers zijn toen getraind in het programma CSR Roadmap, welke assisteert met het ontwikkelen van corporate social responsibility actieplannen na verkregen input. ‘De hoop van de VSB is uiteraard, dat dit bedrijven zal helpen met de implementatie van hun CSR beleid’, aldus de VSB-directeur.
Internationale solidariteit
Door directeur Mac Andrew werd erop gewezen dat het Surinaams bedrijfsleven maatschappelijke verantwoord heeft gehandeld door de recent, door orkanen getroffen landen in het Caraïbische Gebied, te ondersteunen op meerdere manieren, inclusief materiële steun. Leden van de VSB hebben in eigen land onlangs ook beurzen en schoolbenodigdheden verstrekt aan studenten en scholieren, maar ook op andere gebieden maken ze zich verdienstelijk op het gebied van corporate social responsibility.
HD

error: Kopiëren mag niet!