Vierde verdaagde NJP-vergadering gepland voor zaterdag

Zaterdag is er wederom een huishoudelijke vergadering gepland voor de leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Dit is inmiddels de vierde achtereenvolgende verdaagde vergadering die vanaf 29 juli 2017 geen gestalte heeft kunnen krijgen. Dit betekent dat de agendapunten (gerichte beleidsmaatregelen voor sporters, eindexamenresultaten van de vos-scholen, herkansingskwestie op het Imeao en een incident in het Jongensinternaat Zaailand) die in principe van 29 juli jongstleden dateren, pas zaterdag aan de orde zullen komen. Deze agendapunten zijn ondertussen flink verwaterd en houden vrijwel niemand meer bezig. Welk verschil de vergadering zal uitmaken, indien het voortgang vindt, is dus de hamvraag. De leden Kelvin Koniki en Zenani van Throo, die uitlandig waren voor afzonderlijke dienstreizen, zijn reeds terug in Suriname. De jeugdparlementariërs Shasharel Pansa en Tatjana van Eer die eveneens uitlandig waren, komen vandaag terug terwijl het lid Winston Adaba nog in het buitenland vertoefd. Op grond van het NJP-ordereglement zijn er overigens minimaal 15 leden nodig om de vergadering te doen aanvangen. Het is dus de vraag of de jeugdvertegenwoordigers belangstelling zullen tonen voor de vierde verdaagde NJP-vergadering.
KSR

error: Kopiëren mag niet!