Berenstein: “Wij hebben niets gezegd over de directie van SPSB”

De bond en de medewerkers van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) hebben zich onlangs gedistantieerd van elke uitspraak in de media, waarin wordt gesuggereerd dat de bank anders wordt ingezet dan haar doelstellingen omschrijven. De bond deed dit, middels een persbericht, naar aanleiding van de berichtgeving in diverse media over het reilen en zeilen bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).
De Algemene Bond voor Bankpersoneel in Suriname (ABBS) voelde zich genoodzaakt een reactie uit te brengen. De ABBS betreurt ten zeerste de berichtgeving in de media als zou de SPSB zich op instigatie van de regering c.q. het Ministerie van Financiën, laten inzetten voor oneigenlijke financiële handelingen.
Volgens C-47 voorzitter, Robby Berenstein, was deze reactie van de bond niet eens nodig. “Wij hebben niet eens op de directie gereageerd”, stelt Berenstein. C-47 heeft een schrijven gericht aan de minister van Financiën, en de verschillende directies, van de instituten die onder de regeling (verplichte bankrekening openen bij SPSB) kunnen vallen. De brieven naar de directies zijn gericht door de desbetreffende vakbonden. “Wij hebben niets gezegd over de directie van SPSB. Wij hebben het tegen de minister van Financiën die de verplichting oplegt”, stelt de C-47 voorman.
Met de berichten, waar ABBS zich op beroept, wordt volgens de ABBS niet alleen de moraal van de medewerkers geschaad, maar wordt ook de integriteit van de directie en de medewerkers in twijfel getrokken. Berenstein benadrukt dat C-47 absoluut niet komt aan de integriteit van de medewerkers. “Wij weten hoe de mensen zich daar inzetten. Wij hebben het totaal niet gehad over de medewerkers. Daarom verbaast het ons dat de vakbond moet praten. De bond moet de continuïteit en bestaanszekerheid van de werknemers kunnen beschermen. Dat is zijn taak”, meent de bondsvoorman. Berenstein stelt dat indien iets aan de motivatie van de werknemers moet worden gedaan, de bond dat ook informeel met de directie kan bespreken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!