Blanker vreest escalatie bij MWI

Niet het totale personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) beschikt over zijn salaris over de maand september 2017. Ook deze maand is er een vertraging opgetreden in de overmaking van de maandelijkse subsidiemiddelen vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Financiën naar de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Als gevolg hiervan ondervond de uitbetaling van de salarissen en andere tegoeden deze maand weer enigszins een vertraging. Voor het personeel van de universiteit is dit een maandelijks terugkerend probleem. De subsidiemiddelen zijn volgens bronnen van de krant op 29 september tegen 10.00 uur overgemaakt naar De Surinaamsche Bank.
Hugo Blanker, voorzitter van de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), deelt mee dat de leden van de federatie gisteren om 10.00 uur richting hun desbetreffende banken zijn geweest om hun bankzaken te doen. “Wij zijn ook bang dat de zaak bij het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) zal escaleren, omdat de directie daar maatregelen treft. Wij hadden dit niet verwacht van deze directie, maar de maatregelen lokken uit tot escalatie”, stelt Blanker.
Blanker geeft aan dat leden van de bond gewezen worden op juridische consequenties van het solidair zijn met het doel van de bond: salarissen uitbetaald krijgen. De federatie heeft het bestuur van de universiteit in kennis gesteld van de situatie. De voorzitter van het bestuur is uitlandig. Er is vanuit het bestuur nog geen contact geweest. Blanker begrijpt dat er al middelen vrij zijn gemaakt voor de salarissen, maar benadrukt dat een ieder over zijn/haar geld moet kunnen beschikken. De federatie blijft dit standpunt eropna houden totdat de salarissen zijn uitbetaald. “Ook al is het 1 man”, aldus Blanker. Het actiemodel van 10.00 uur naar de bank vertrekken, wordt ook morgen gehanteerd. Dit zou moeten betekenen dat het personeel om 10.00 uur het werk neerlegt. Blanker noemt dit geen actie, maar verwijst naar de afspraak dat het personeel tegen de laatste werkdag van de maand haar geld op zijn rekening moet hebben.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!