Veiliger verkeerssituatie naar 2018 toe

1Veiliger verkeerssituatie naar 2017 toeGisteren was de officiële kick off van de verkeersveiligheidsmaand in de vergaderzaal van Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname. Dit is de 6de editie van de verkeersmaand die van 15 augustus tot en met 15 september gehouden zal worden. Volgens Helmond Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers wijst de realiteit uit dat het verkeer niet zonder risico’s zit.
Vandaar dat verkeersveiligheid het heel jaar door aandacht geniet. Echter heeft de verkeersveiligheidsmaand een belangrijk karakter vanwege de verschillende actoren die in deze maand meewerken, meer veiligheid in het verkeer te bewerkstelligen. In deze maand wordt er ook extra aandacht besteedt aan het aspect snelheid. “In partnerschap zal breder invulling gegeven worden aan verkeersveiligheid in deze maand. Enkele partners die in dit kader een bijdrage leveren zijn de Surinaamse taxicentrale 1660, Stivasur, KPS, KBS, SWM, EBS, Surpost, SPSB, Assuria en Telesur. Elke organisatie zal een bijdrage leveren. Stivasur heeft al bekendgemaakt 7 bilboards te zullen plaatsen met een boodschap rond verkeersveiligheid en alcoholgebruik, ruim 25 personen die met de bromfiets diensten verlenen voor EBS, SWM, Surpost en SPSB zullen en training volgen rond verkeersveiligheid, KBS gaat op 4 scholen verkeersessies houden en Assuria gaat 1000 reflecterende bandjes verstrekken aan automobilisten”. Telesur zal in de veiligheidsmaand een sms versturen met een boodschap voor de samenleving. Ook heeft het telecombedrijf 5000 stickers laten drukken met deze boodschap. Aan het einde van zijn toespraak legde de voorzitter van de Verkeersvrijwilligers de nadruk op certificeren van bromfietsen. Hij vroeg de minister ad interim Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie om er werk van te maken waarbij hij zelf beloofde de minister een persoonlijk presentje te geven. Gezius vroeg verder aan een ieder om de boodschap rond verkeersveilig te delen. “Als elk van ons tenminste 1 persoon kunnen overtuigen van de noodzaak van veilig verkeer kunnen we werken aan een veiliger verkeerssituatie in 2017”.
Minister ad interim Welzijn stelde dat het grootste probleem aangaande het verkeer is het gedrag van de autobestuurder. “Mensen willen vrij zijn in de besluiten die ze nemen en niet gebonden zijn aan verschillende regels. Ook vormt onoplettendheid in een verkeer een groot probleem. Maar dat maakt ook deel uit van het gedrag. Als je deelneemt aan het verkeer moet jij jezelf de vraag stellen hoe jij bepaalde zaken zelf kan veranderen. Als je je niet houdt aan regels zullen de gevolgen voor jezelf en je omgeving niet te overzien zijn. Zolang we ons gedrag niet aanpassen zullen we de doelstellingen waaraan Suriname met het tekenen van de declaratie voor verkeersveiligheid in 2020 niet bereiken”, aldus Welzijn. Deze doelen houden in minder verkeersincidenten, minder verkeersdoden, materiele schade en ziekenhuiskosten.

error: Kopiëren mag niet!