Hoofd CBB Saramacca uit functie ontheven

Dagblad Suriname heeft vernomen dat het hoofd van het Centrale Bureau voor Burgerzaken afdeling Saramacca uit zijn functie is ontheven. Hij zou van het ene op het andere moment zijn sleutels hebben ingeleverd zonder aangegeven te hebben om welke reden hij deze functie niet meer kan bekleden. Het personeel tast in het duister omtrent zijn vertrek.
Minister Mike Noersalim gevraagd naar een reactie, gaf aan dat het ministerie niemand heeft ontslagen. “Wat we wel doen, is binnen het beleid kijken hoe de mensen een ander rol te geven. Het kan dus in zo’n geval gebeuren dat een functionaris van het ministerie en andere rol toebedeeld krijgt. Wij zijn bezig met een bepaald traject om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen en in de verlengde daarvan kijken we naar alle aspecten in die organisatie. We kijken niet alleen naar de fysieke omstandigheden, maar tevens naar humanresources, materiële zaken en materialen omdat alles gecombineerd een bepaalde kwaliteit van dienstverlening moet waarborgen. Het ligt dus in de bedoeling deze persoon op een andere locatie te plaatsen.”
Ingaande 3 juli is mevrouw Gummels aangesteld als waarnemend hoofd. Gummels heeft al 35 dienstjaren. Zij gaf aan als waarnemend hoofd geplaatst te zijn tot dat iemand anders de zaak officieel van haar overneemt. Het is niet bekend wanneer dat zal gebeuren.

error: Kopiëren mag niet!