Maisha Neus: “Meneer Hoefdraad, sorry maar u liegt!”

Frontfoto1“Meneer Hoefdraad, sorry maar u liegt!” Zo reageert activiste Maisha Neus op de recente uitspraken van Financiënminister Gillmore Hoefdraad onlangs in het parlement. Minister Hoefdraad is ervan overtuigd dat de financieel-economische situatie van het land dit jaar een grote vooruitgang zal boeken. De bewindsman heeft dinsdag tijdens de openbare DNA-vergadering een uiteenzetting gegeven over zijn verwachtingen.
Neus gelooft de minister helemaal niet. “Het is een feit dat het Internationaal Monetair Fonds niet zelf onderzoek pleegt in Suriname. Zijn gaan in op de door de Centrale Bank en de minister van Financiën opgestuurde stukken. Wij weten al geruime tijd dat de Centrale Bank en de minister van Financiën aan vervalsing doen”, stelt Neus.
De minister voerde aan dat het overheidstekort op de uitgaven drastisch op de terugweg is. Die verbeterde van bijna 10% in 2015 naar 5,6% in 2016. Voor 2017 wordt er een overheidstekort verwacht van rond de 4,5%. Hoefdraad is ook optimistisch over de afnemende maandelijkse inflatie. Was deze in oktober 2016 nog rond de 0,9%, de maandelijkse inflatie dit jaar is gemiddeld op 0,8%. Als het inderdaad goed zou gaan met Suriname had Neus liever een daling van de koers gezien. Een verbetering zou merkbaar moeten zijn. Transparantie is waar Neus naar op zoek is. “Laat de Vereniging van Economisten of een onafhankelijke accountant de stukken nagaan en zeggen als wat Hoefdraad zegt, klopt. Als je weet dat je niet liegt en open kaart speelt, geef jij je boekhouding vrij. Zij publiceren cijfers op hun website, alleen vervalsen zij het”, aldus Neus.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!