Gaat de goede kant op met belangen bestuursambtenaren

Het lijkt beter te zullen worden voor de leden van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling (Abpro). De bond, onder leiding van Glenn Swamipersad, was de behandeling die haar leden van de leidinggevenden kregen, al beu. De bestuursambtenaren hadden in maart 2017 het bestuur van de bond al opgedragen om oplossingen af te dwingen, desnoods door in beraad te gaan. Swamipersad gaf in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er heel wat zaken misgaan. De misstanden waren al eerder bij de minister kenbaar gemaakt, waar er ook een belofte van oplossingen op kwam. Uiteindelijk bleek dat de leden niet geholpen waren. De situatie werd na een dreiging van beraad in maart 2017 weer aan de kaak gesteld.
Swamipersad kan nu meedelen dat het de goede kant op gaat. Er zijn gesprekken geweest met de leiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Er werd invloed van hogerhand aangewend om alvast te werken aan bevorderingen van bestuursambtenaren, die zich al geruime roeren.
“Ook de issue van districtscommissarissen, die zich als dictators gedragen, zal zo meteen tot het verleden behoren. Zij worden flink aangepakt door de minsister en hogerhand. Mensen die zich schuldig maken door zich zo op te stellen, worden aangepakt”, aldus Swamipersad. De bestuursambtenaren zitten al jaar en dag te klagen over de manier waarop het beleid rond de bevorderingen wordt gevoerd. De RO-minister had bij zijn aantreden beloofd dat alle ambtenaren, die meer dan vijf dienstjaren hebben, een bevordering zouden krijgen. De bevorderingen zijn weggebleven. Erger nog, worden er mensen in dienst genomen, die niet voldoen aan de Fiso-voorwaarden en hoger in functie zijn dan anderen die al 20/30 jaren in dienst zijn. Dit zien de bestuursambtenaren niet zitten. Verder zijn er nog problemen rond bestuursopleidingen, kleding, beschuttingstoelage. De bond telt ruim 1700 landelijk geregistreerde leden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!