‘We zijn Moe’ wil samenleving blijven informeren met correcte informatie

Curtis Hofwijks (l) samen met Maisha Neus (r)
Curtis Hofwijks (l) samen met Maisha Neus (r)
De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, klinkt gezien de laatste ontwikkelingen rond de overheidsfinanciën nogal optimistisch. De bewindsman stelt zelfs dat het ergste al voorbij is. De turbulente periode zou volgens de minister al achter de rug zijn. Dit, om vervolgens zelf te stellen dat zelfs het Internationaal Monetair Fonds anders kijkt naar Suriname, dan het geval was in 2016. Curtis Hofwijks, trekker van ‘We zijn Moe’, gelooft er niets van.
“Hoefdraad is altijd optimistisch geweest, maar niet realistisch. Gezien de cijfers die hij presenteert, weet hij of niet waar hij over praat, of is hij bewust bezig mensen te misleiden. Hij heeft zelfs gezegd dat mensen geen kennis hebben van de economie. Hij vergeleek het verstrekken van informatie met het geven van een scheermes in handen van een aap. Hij gaat ervan uit dat iedereen in Suriname een beperkt inzicht heeft op economisch gebied”, stelt Hofwijks.
De activist vraagt zichzelf af, indien het zo goed gaat in Suriname, waarom de koers niet omlaag gaat. De minister zou naar zijn oordeel moeten aangeven binnen hoeveel tijd hij de koers omlaag kan krijgen. Meer nog zou hij moeten aangeven waarom de koers zo hoog is. “Hij moet verhalen blijven vertellen om mensen in de war te brengen. Dat is wat hij doet, niets anders”, meent Hofwijks. ‘We zijn Moe’ wil de samenleving blijven informeren met correcte informatie. De projectgroep blijft volgens Hofwijks tegengas geven. De overheid zou het volgens hem met de belastingmiddelen van de Surinamer doen, terwijl ‘We zijn Moe’ toch op haar manier de samenleving probeert te bereiken. Indien er goede zaken zijn, zullen naar Hofwijks zijn zeggen die niet worden verdraaid. Echter wijst hij er wel op dat ‘We zijn Moe’ de samenleving altijd de juiste insteek wenst te geven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!