Actieleiders bereiden zich voor op protestactie van 13 mei Nickerie

Voor zaterdag 13 mei is er wederom een protestactie gepland in het district Nickerie op initiatief van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en de overige actiegroepen. Alhoewel de vergunningsaanvraag op 5 mei is ingediend, heeft er nog geen terugkoppeling plaatsgevonden door de plaatselijke districtscommissaris (dc). Desondanks verwacht Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), dat de vergunning verleend zal worden. De leraren hebben bewezen dat de vergunningsaanvraag voor een vreedzame protestactie op 6 mei onterecht is afgewezen. Zij hebben, om dat te bewijzen, op de desbetreffende dag een stille protestloop georganiseerd en het was zeer geslaagd. In verband met de protestactie van 13 mei zullen de actieleiders ook aanwezig zijn in het voornoemde district. Dit bevestigt Binda tegenover Dagblad Suriname. Er is gepland om vanuit Sattvika, het actiecentrum van de leraren in Nickerie, naar het Volksplein te lopen en ook in de omgeving van Nieuw Nickerie, om duidelijk te maken dat de verdere verarming een halt moet worden toegeroepen. “Nickerie heeft aangetoond de behoefte te hebben voor een dergelijke protestactie. Ze zijn zelf met initiatieven begonnen en wij ondersteunen hen. Er zijn geen gegronde redenen aanwezig om onze vergunningsaanvraag af te wijzen”, aldus Binda.
KSR

error: Kopiëren mag niet!