Vergadering leden BvL/ALS vandaag voortgezet

Het is niet duidelijk wat er allemaal uit de bus is gekomen ten aanzien van de onderhandelingen tussen enerzijds het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en anderzijds de autoriteiten. In het afgelopen weekend hebben betrokkenen gebrainstormd over het wensenpakket van de onderwijsgevenden. De leraren worden in ieder geval vandaag om 08:00 uur opgeroepen om zich in Stichting Mata Gauri aan te melden. Dit betekent dat de staking vooralsnog wordt aangehouden.
Naar aanleiding van de brief die vakbondsleider Wilgo Valies op 7 maart 2017 heeft verstuurd naar de president, heeft er vrijdag een onderhoud plaatsgevonden tussen de voornoemde partijen. Na de algemene ledenvergadering (alv) in Stichting Mata Gauri, zijn de leden samen met hun vakbondsleider naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur getogen, alwaar het onderhoud heeft plaatsgevonden. Vanaf het kruispunt Gemenelandsweg en Zinniastraat hebben zij gelopen naar het ministerie. Alhoewel de pers door het ministerie was uitgenodigd om dit onderhoud bij te wonen, stelde Valies de aanwezigheid van de pers niet op prijs. Daarom waren er met uitzondering van het team van InfoAct geen andere mediavertegenwoordigers aanwezig tijdens dit gesprek.
KSR

error: Kopiëren mag niet!