Bewoners van Doebeproject boos op Surinaamse Auto Rally Klub

Bewoners van het Doebeproject zijn niet te spreken over het kapot rijden van hun zandwegen door tientallen zware terreinauto’s van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). De SARK heeft voor haar plezier besloten om op zondag 7 mei 2017 een auto rally te houden in onder andere hun woongebied. Er is daarbij geen rekening gehouden met de fragiliteit van de wegen. Door de aanhoudende regen verkeerden de wegen al in een deplorabele staat. Nu zijn ze door de voertuigen van SARK kapot gereden. De bewoners vinden dat de SARK hiermee onmaatschappelijk gedrag heeft geëtaleerd. Ze bekommert zich niet om de bewoners, terwijl de bewoners nu zelf moeten nagaan hoe de wegen weer begaanbaar te krijgen. Ze kunnen ook niet begrijpen dat de overheid toestemming heeft verleend aan de SARK om in de regentijd rally te houden in woongebieden, terwijl de overheid haar plicht om de wegen te onderhouden al tijden verzaakt. Op het Doebeproject onderhouden de bewoners zelf hun wegen en daarom is het pijnlijk om te beseffen dat voor het plezier van leden van de SARK de wegen in het woongebied geruïneerd zijn geworden door zware voertuigen. De bewoners zullen middels brieven hun misnoegen hierover kenbaar maken bij het commissariaat van Wanica, de politie van de Derde Rijweg en Jarikaba, de vicepresident en aan de Nationale Assemblee. Het Doebeproject is gelegen aan het Garnizoenspad en de Noorpolderdam in het westen van het district Wanica, dichtbij de Vijfde Rijweg.

error: Kopiëren mag niet!