India biedt Suriname uitbreiding kredietlijn naar 80 miljoen aan

India biedt Suriname uitbreiding    kredietlijn naar 80 miljoen aanDe minister van Staat voor Buitenlandse Betrekkingen, generaal Vijay Kumar Singh, heeft gisteren de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beiglie, een mogelijke uitbreiding van de India-Suriname kredietlijn aangeboden. De tot nu toe 50 miljoen US$ kan volgens het voorstel van de Indiase bewindsman met nog 30 miljoen US$ worden uitgebreid. Suriname moet officieel reageren op het voorstel van de bewindsman. “Wij vinden het fantastisch in deze moeilijke economische periode, dat er toch externe financiering wordt aangeboden. Wij zullen het bijzonder diepgaand bestuderen en een gepast antwoord geven”, zei de minister. Minister Pollack-Beighle gaf gisteren op een persconferentie aan dat de overheid het voorstel eerst begrotingstechnisch moet bekijken alvorens in te zullen stemmen.
Vijay Kumar Singh bracht in het kader van de 6de vergadering van de Gemengde Commissie Suriname-India een bezoek aan Suriname in de periode 27 tot en met 29 april 2017. De vergadering werd op 28 april gehouden. Het was een regulier bilateraal overleg tussen Suriname en India, dat conform de structuur van dit mechanisme om de 2 jaren plaatsvindt, afwisselend in New Delhi en in Paramaribo. Dit overleg vond plaats met minister Pollack-Beighle.
De bewindslieden spraken met elkaar over het versterken en verder verdiepen van de samenwerking tussen beiden landen. Aan het eind van de dag werden door beide bewindslieden enkele documenten ondertekend, waarin duidelijke, aan tijd gebonden afspraken zijn opgenomen. De onderwerpen die ter sprake kwamen tijdens de vergadering, betreffen onder meer samenwerking op het gebied van de agrarische sector en traditionele geneeswijzen.
Er wordt met grote voortvarendheid gewerkt achter het projectidee met betrekking tot de geneeskunde. In dit kader komt er binnenkort een speciale werkgroep. In hetzelfde kader wordt gedacht aan benutting van de flora en fauna van Suriname. Tevens keek men naar de samenwerking tussen de respectieve standaardenbureaus en verkiezingsautoriteiten. Een bezoek van de directeur-generaal van het nationaal archief van India is benadrukt. Daarover is er ook een toezegging gedaan. Met de expertise van India, als het gaat om de creatieve industrieën, zijn er ook toezeggingen gedaan. Suriname moet in dit verband op korte termijn een projectvoorstel indienen. Concreet is voorgesteld dat de ministeries van Handel Industrie en Toerisme (Suriname), en Textiel (India) met elkaar in contact komen om de zaak verder in te vullen.

error: Kopiëren mag niet!