Internetstoring kan hooguit nog 4 dagen duren

Al enkele dagen heeft Suriname last van een internetstoring. Social media staat namelijk vol van klachten van mensen die zich weer afvroegen wat dat te betekenen had. “Telesur is weer aan, dan maar Digicel”, stelde een gebruiker voor. Het gestremd internetverkeer is een gevolg van een storing op de Americas II-zeekabel bij St. Croix. Telecombedrijf Telesur heeft haar klanten inmiddels hierover op de hoogte gesteld door een bekendmaking op haar website te plaatsen. Janice Asraf, waarnemend hoofd Corporate Communications, geeft aan dat niet alleen Suriname last ondervindt van deze storing, maar meerdere landen in het Caribisch gebied, die aan dit netwerk aangesloten zijn. “Er is momenteel een team op locatie bezig aan die storing te werken. De verwachting is dat het zeker nog 3 tot 4 dagen kan duren voordat het helemaal is opgeheven. Wat dit voor Suriname betekent, is dat er wel internet is, omdat we nog van de back-upverbinding gebruikmaken, met name de Guyana Zeekabel. Men kan dus normaal gebruikmaken van alle internetsites en Whatsapp. Echter zal dit iets wat vertraagd werken. Vooral als het internetverkeer drukker is.” De Telesur-medewerker geeft aan dat het telecombedrijf het ongerief betreurt, maar dat overal waar men met technisch apparatuur werkt er een storing kan optreden. Het is echter niet zo dat deze kabel vaker voor problemen zorgt. “Dat er soms problemen optreden, kan meerdere oorzaken hebben”, aldus Asraf. In ieder geval is bekend dat niet alleen klanten van Telesur last ondervinden van de storing. Ook provider Digicel heeft te maken met een schommelende verbinding.

error: Kopiëren mag niet!