‘Men vroeg naar Abop? Wel, Abop komt’

Abop-parlementariër Edward Belfort en voorzitter Ronnie Brunswijk (foto: Ricky Bahadoersingh)
Abop-parlementariër Edward Belfort en voorzitter Ronnie Brunswijk (foto: Ricky Bahadoersingh)
“Men vroeg steeds waar Abop blijft en dat men niets van Abop hoort. Wel, Abop komt. Sma beng denki dat unu beng dok, maar Bravo no beng dok”, waren de woorden van partijvoorzitter Ronny Brunswijk op de vergadering van maandag in PWB Centrum. De voorzitter heeft zijn partijstructuren opgeroepen zich klaar te maken voor de grote manifestatie, die zal plaatsvinden op 20 mei op het Onafhankelijkheidsplein.
Volgens Brunswijk heeft men bewust gewacht op deze periode alleen om de regering de gelegenheid te geven om zaken betreffende het land op orde te stellen. “Maar we zien dat het niet gaat. De koers blijft stijgen, prijzen gaan omhoog. A ne go ini a kondre.” Volgens Brunswijk had hij reeds tijdens een reguliere vergadering in het parlement gezegd ‘dati a boto e sungu’. “Dat zien we nu gebeuren.” Vandaar dat de partijvoorzitter zijn achterban oproept zich massaal aan te melden om de kracht van Abop op 20 mei te tonen. “Unu beng wakti a moment disi. Op 20 mei zullen alle structuren hun stem laten horen en niet alleen Bravo. We gaan massaal naar het Onafhankelijkheidsplein”, aldus Brunswijk.
De registraties van alle leden zijn reeds gisteren begonnen. Speciaal ter gelegenheid van de registraties zal het Abop-centrum tot 18.00 uur opengesteld zijn tot en met 20 mei. Het zal een landelijke registratie worden. De kernleden hebben formulieren meegekregen ten behoeve van de registratie, waarop zij de namen van de leden die mee zullen doen aan de actie, moeten noteren. De namen moeten op hooguit 15 mei bekend zijn. Marinus Bee heeft de kernen erop gewezen niet tot het laatste moment te wachten om met de informatie te komen. Het ligt namelijk in de bedoeling dat de partij bussen zal inzetten die de leden zullen vervoeren naar het plein. Een Abop-delegatie, onder leiding van Brunswijk, zal de districten aflopen en persoonlijk met de achterban vergaderen. Zondag zal deze groep een infodag hebben op Marowijne. Daarna ligt het in de bedoeling naar Saramacca, Coronie, Nickerie en Para af te reizen. “Het gaat om een landelijke registratie van de leden van de partij. Hoewel de hele oppositie bezig zal zijn op 20 mei, wil en zal Abop goed zichtbaar zijn”, aldus Bee. De partij sloot de vergadering af met de woorden ‘trafasi no de, Abop e kong’.”

error: Kopiëren mag niet!