Nurmohamed: “Regering moet zichzelf straffen”

Voor benzine-import moet de regering keihard dollars neertellen. Elke keer wanneer de boot binnen vaart, dient de regering nu bijkans 2 maal meer neer te tellen vanwege de koersverhoging. Het is volgens parlementariër Riad Nurmohamed daarom logisch dat het volk iets meer moet betalen voor benzine. Tot daar is er naar zijn oordeel niets mis met het verhaal. “Wij moeten echter teruggaan naar de bron. Hoe komt het dat de SRD gedevalueerd is? Dat komt door het beleid van de vorige regering, van de huidige minister van Financiën (toenmalig bankpresident). Hij heeft als bankpresident nooit aan de bel getrokken. Vandaag zit hij als minister van Financiën en moet hij de laatste zijn die zijn mond open doet. Hij moet de laatste zijn die presentaties moet verzorgen over hoe het beter kan”, stelt de politicus.
Nurmohamed begrijpt dat er een stukje realiteit is in het verhaal. Echter vindt hij het niet correct dat het volk moet boeten voor de gevolgen van wanbeleid. De bevolking zou dit niet hebben gewild. “Het was de regering die openlijk ruim US$ 3 miljard heeft laten verdampen en niet het volk.”
De VHP’er vindt dat de regering niet het volk moet straffen, maar zichzelf. De parlementariër sleept hierin de huidige als de vorige coalitie mee, die het beleid van zowel de huidige als de vorige regering heeft ondersteund. “Wij moeten daar de vinger wijzen. Laten die mensen de verhogingen betalen. Laten alle regeringsleden, ministers, achterban van de paarse partij en de parlementariërs die het beleid ondersteunen, de brandstof betalen”, stelt Nurmohamed.
Indien dat niet te realiseren is voor de regering, kan er naar zijn mening gewerkt worden aan het terughalen van tenminste de helft van de US$3 miljard die verdampt is. Deze stap zal betekenen dat corruptiepraktijken die in het verleden zijn uitgevoerd, worden aangepakt. “Alle illegale en oneerlijke overmakingen voor corruptie (zoals de president dat ook heeft bevestigd) kunnen teruggevorderd worden via de belastingdienst”, acht hij.
Nurmohamed beseft dat de huidige regering niet graag werkt aan dit laatste model. Er is in de VHP-fractie daarom besloten om alle kostenverhogende maatregelen van de regering, voor het volk, af te wijzen. “Wij zullen afwijzen als het van het volk moet komen. Wij zullen goedkeuren als het van de regering, de coalitie en de achterban komt”, stelt Nurmohamed.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!