Desintegratie van onze samenleving

De aandacht van de burger wordt momenteel volledig in beslag genomen door de protestacties van RAVAKSUR, C-47 , AKMOS, BvL en ALS. Deze acties worden ook ondersteund door o.a. de actiegroepen ” WIJ ZIJN MOE” en het Burgercollectief. Opvallend is dat zowel het bedrijfsleven ( VSB) als de aannemersvereniging (AAV) hun leden de ruimte hebben geboden om naar eigen inzichten de actie al dan niet te ondersteunen.
De acties hebben tot doel de verdere verarming van de samenleving te voorkomen door een halt toe te roepen aan het beleid van de huidige regering Bouterse II. Velen zijn de mening toegedaan dat de regering te veel schulden maakt en doorgaat met verspilling van de middelen van het volk. De toekomst van elkeen onder de arbeidende klasse is en wordt daardoor in gevaar gebracht.
Niemand kan ontkennen dat de burger niet armer is geworden want het Statistiek Bureau heeft vastgesteld dat de inflatie ruim 71% is. De koopkracht is behoorlijk gaan inboeten. Vandaar de kreet van de demonstranten: ” w’e viering in un zakka”
Terwijl de burger worstelt met de verslechterende economische situatie van het land en met kunst en vliegwerk probeert het hoofd boven water te houden, doen zich gevallen voor die om verontwaardiging en afkeuring schreeuwen.
Recentelijk hebben we mogen lezen dat een bestuurder van een zwarte Harrier doelbewust op een groep demonstranten heeft ingereden. De media hebben aan dit misdadig gedrag slechts enkele woorden gewijd. Ook het optreden van de politie in deze roept allerlei vraagtekens op. Dat dit strafbaar gedrag ongestraft blijft, is in onze desintegrerende samenleving geen toeval.
Als wij de opstelling van mevrouw Simons in ons parlement in beschouwing nemen, dan zien we dat zij het recht meent te hebben volksvertegenwoordigers onheus te bejegenen. Haar opmerking “ wanneer u voorzitter bent van het parlement mag u het orde reglement anders interpreteren” is een voorbeeld van hoe het niet moet. Misschien kan zij een dienstreis naar Nederland maken om te zien hoe leden van de coalitie en oppositie een lid van de oppositie tot voorzitter van de Tweede Kamer kiezen. In ons parlement wordt zij door de oppositie uitgekotst. Ze kan helaas geen rolmodel voor onze jeugd zijn.
Nog ernstiger en verwerpelijk is het gedrag van de ex- minister van Justitie en Politie mevrouw van Dijk- Silos. In een Interview aan een lokaal medium bespreekt zij ongegeneerd de huidige PG in functie. Daarbij zegt zij ronduit dat zij het land heeft opgezadeld met een PG die manipuleert, leugens verkondigt en onwaarachtig is. Deze aantijging van een ex- minister aan het adres van de PG is op zijn zachtst gezegd onbetamelijk en a- nationaal. Ook de waarnemend President van het Hof wordt door haar suggestief negatief afgeschilderd. Wat en hoe zullen de buitenlandse mogendheden over het functioneren van onze rechterlijke macht denken? Onthutsend en zorgelijk is het feit dat geen enkel instituut of orgaan heeft gemeend dit optreden van de ex-minister te bekritiseren en/of af te keuren. De media, noch de deken van de Orde van Advocaten en nog minder onze volksvertegenwoordigers hebben een woord aan dit fenomeen vuil gemaakt.
Er is geen cohesie, alles hangt als los zand aan elkaar. De desintegratie van onze samenleving is in volle gang. Helaas.
SOERDJ BADRISING
JACK MOHANLAL

error: Kopiëren mag niet!