Rc wijst verzoek vrijlating politieman af

De rechter-commissaris (rc) heeft vrijdag het verzoek tot invrijheidstelling van de politieman B.P. afgewezen. Advocaat Robby Denz had donderdag een verzoek gebaseerd op artikel 54a ingediend om zijn cliënt, de politieman B.P., vrij te krijgen. Deze politieman wordt verdacht van medeplichtigheid bij berovingen. Volgens verklaring van twee verdachten, te weten Sjaam G. (28) en de 30-jarige Kirankumar R., zouden zij de politieattributen die zij op de dag van de berovingen hadden gebruikt, hebben gehad van de politieman B.P. Deze laatste heeft de beschuldigingen steevast ontkend. De rc heeft het verzoek afgewezen, omdat er nog ernstige bezwaren overeind staan.
De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 22 maart twee nep-politiemannen in een voertuig klemgereden te Leiding 21B. Zij hadden kort tevoren twee overvallen gepleegd in het politieressort Geyersvlijt. De politie heeft in de auto de verdachten Sjaam G. en Kirankumar R. staande gehouden. Bij onderzoek in het voertuig werden een kogelwerende vest met opschrift “Politie”, een grijs politie-uniform, geld en een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Het voertuig is eveneens in beslag genomen. De rovers waren gewapend met een jachtgeweer. Uit de verklaring van de slachtoffers blijkt dat de rovers zich als politie hebben voorgedaan. Zij werden door de nepagenten beroofd van hun geld en sieraden.
Op aanwijzing van de verdachten is de politieman B.P. in beeld gebracht. Volgens verklaring van de verdachte Sjaam is de politieman de leverancier geweest van de politieattributen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!