Krishnadath: ‘SVB houdt geen bestuursvergadering meer’

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) houdt geen bestuursvergadering meer tot de jaarvergadering van 5 april. SVB-voorzitter John Krishnadath zegt liever geen bestuursvergaderingen meer te houden, nu bekend is dat zeker 3 personen uit zijn kamp de tegenkandidatenlijst bij de bestuursverkiezing van de SVB ondersteunt. “Je gaat niet meer objectief kunnen vergaderen. Om conflictsituaties te voorkomen, denken we liever niet meer te vergaderen’, zegt hij. De bestuursleden Bernhard Abia en Robby Poetisie zullen bij de verkiezingen voorkomen op de lijst van de groep Brunswijk, getrokken door Aniel Ghisaidoobe. Waarnemend-directeur Arnold Bilkerdijk ondersteunt ook de groep Brunswijk, omdat die hem de SVB-directeurspositie heeft beloofd.
De overstap van de drie personen naar de andere kant typeert Krishnadath als ‘jammer’. “We hadden samen een Strategisch Plan 2013-2016 uitgestippeld en daarna ook dat van 2016-2019’, geeft hij aan. Krishnadath bevestigde tegenover Dagblad Suriname dat Brunswijk in eerste instantie hem benaderd heeft om samen een lijst op te stellen. Daarbij zou Brunswijk naast Abia en Poetisie nog twee leden willen voordragen voor het bestuur, te weten Patrick Bel en Delano Landvreugd. “Maar dat zou betekenen dat Brunswijk met 4 van de 7 leden zou komen voor het bestuur en dat was niet werkbaar. Toen heeft hij Abia en Poetisie naar de andere lijst gebracht’, zegt hij. Wat Krishnadath het meest betreurt is de overstap van Bilkerdijk. Die heeft jarenlang met de huidige bestuursleden van de SVB goed samengewerkt. “Ik heb zelfs met hem jarenlang ook in Cism-verband gewerkt. Nooit heb ik iets opgemerkt in de richting dat hij de overstap zou maken’, zegt Krishnadath.
Enkele leden zijn verrast met de datum van de vergadering, 5 april, omdat zij op eind april gerekend hadden. “Inderdaad had ik op een eerdere vergadering gezegd dat de verkiezing rond eind april gehouden zou worden. Statutair vervalt de zittingsperiode van dit bestuur op 23 april en de verkiezing moest ervoor gehouden worden. Als we 23 april zouden nemen, zou de datum van kandidaatstelling in het Paasweekend moeten plaatsvinden en dat zou ook moeilijk gaan. We hebben dan voor 5 april gekozen’, zegt hij.
Krishnadath zegt dat als hij er een show van wilde maken, hij de verkiezingen na of tijdens de komst van Fifa-voorzitter Gianni Infantino kon uitschrijven. ‘Dan hadden we nog meer exposure gehad.’

error: Kopiëren mag niet!