Sluis Dijkveld tikkende tijdbom

1 Sluis Dijkveld tikkende tijdbom“Wo soengoe te a sang broko”, zegt ressortraadslid John Saimbang van Houttuin. Hij klaagt al bijkans 2 jaar over de deplorabele staat waarin de sluis van Tout Lui Fautkanaal, dichtbij de Staatsolieraffinaderij, zich bevindt. “Heel Houttuin en omliggende gebieden gaan onder water komen te staan als er niet snel gewerkt zal worden aan deze sluis. Deze is verrot, verroest en zeer gevaarlijk nu. Ook is er geen sluiswachter om deze te beheren’, zegt hij.
Tijdens de afgelopen hoorzitting van het ressort Houttuin, op 15 februari, is de renovatie van de sluis als topprioriteit naar voren gebracht. ‘In feite staat renovatie van deze sluis al jaren opgenomen in verschillende ressortplannen van Houttuin, maar van enig aanpak ontbreekt er elk spoor’, zegt Saimbang. ‘Recent nog hebben we de bestuursopzichter, ressortleider en dc van Wanica weer op de hoogte gesteld. Die hebben een spoedige aanpak beloofd’, zegt het rr-lid.
Het probleem is niet alleen de slechte staat van de sluis, maar er is ook geen sluiswachter, sinds de oude ruim een jaar geleden met pensioen is gegaan. Buurtbewoners gaan op eigen initiatief de sluis bedienen, maar dat is heel gevaarlijk vanwege de staat waarin de sluis zich bevindt. “Wat als de takel op je hoofd valt’, vraagt Saimbang zich af. “Over de behuizing van de sluiswachter wil ik niet praten. Die is erger dan een kippenhok.’

error: Kopiëren mag niet!