Van den Bergh vertegenwoordigt APSS op Barbados

De Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS) zal door haar directeur Gerard van den Bergh op de eerstkomende vergadering op het Caricom-kantoor te Barbados op 27 maart vertegenwoordigd worden. Deze vergadering zal de voorbereiding zijn op de 44ste meeting van de Council for Trade and Economic Development (Coted) in het tweede kwartaal van 2017, waar het beleid wordt bepaald voor de externe handel in de Caricom. De private sector kan hier zijn standpunt verdedigen. Het gaat er om alle producten die uit Caricom worden binnengehaald. Er zal concreet worden besproken of de Caricom voor deze importen meer regels wil of zal maken.
Van den Bergh zal de visie van de APSS naar voren brengen, zodat er ook terdege rekening gehouden zal worden met de belangen van de Surinaamse pluimveesector.
“Wij zullen kijken naar wat Caricom voor ons als sector in de regio kan betekenen om de importen uit andere regio’s wat moeilijker te maken. Suriname treft 20% importheffing op de boutjes, terwijl het land ook een getekende overeenkomst heeft met de Office of Trade Negotiations (OTN), waardoor wij de heffing niet gemakkelijk kunnen verhogen. Als gevolg hiervan krijgen wij restproducten voor dumpprijzen, waardoor wij niet kunnen concurreren. Wij zullen proberen om vooral de import van kippenbouten, die in het buitenland worden gezien als een restproduct, te bemoeilijken”, stelt de directeur. De problemen qua export naar Caricom-landen zelf maken van deze vergadering geen deel uit. Van den Bergh die zelf als ondernemer veel last ondervindt van bureaucratie in andere Caricom-landen, ziet bij deze 44ste Coted-meeting nog geen oplossing komen voor het exportprobleem.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!