OM komt met milde straffen voor diefstal 56 smart tv’s

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag milde celstraffen voorgesteld tegen 4 verdachten, die ervan verdacht worden 56 smart televisietoestellen uit een magazijn te hebben gestolen. Tegen de verdachten Richard N. en Miguel C. vorderde de vervolging elk een celstraf van 18 maanden, terwijl tegen Kevin V. een jaar celstraf werd voorgesteld. Tegen de vierde verdachte, Otmar R., kwam openbare aanklager Claudia Bruining met een strafeis van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Het strafbare feit speelde zich af tussen 30 september en 12 oktober 2016. De benadeelde was in deze periode uitlandig en ontdekte de diefstal bij terugkeer. Naast de tv’s hebben de verdachten ook 24 Phillips recorders, tv brackets en andere spullen weggenomen. De verdachte Richard kwam eerst in beeld, maar ontkende de diefstal te hebben gepleegd. Volgens hem zou hij 4 tv’s van Miguel ontvangen om te verkopen. In ruil hiervoor zou hij wat lekkers krijgen. De toestellen moest hij voor SRD 800 per stuk verkopen. Volgens Miguel was hij door een zekere ‘Money’ benaderd om de inbraken te plegen. Zo zijn zij tot 3 maal toe naar het magazijn geweest en zijn de spullen via de vliering weggedragen. Tegen Kevin had het OM voorgesteld om nog 2 strafbare feiten op te nemen in de tenlastelegging. Dit verzoek werd echter door kantonrechter Siegline Wijnhard afgewezen. Volgens Kevin had hij de spullen slechts ontvangen om te verkopen. Hij wist niet dat Richard en Miguel de tv’s hadden gestolen. Deze zaak wordt op 6 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!