Girjasing: ‘Beveiliging op staatskosten voor NDP-parlementariërs en perschef Limburg’

Girjasing“Kesho moet op de eerste plaats niet voor mij praten. Hij moet voor zichzelf spreken. Ik weet dat hij zwaar onder druk staat om alles wat verkeerd gaat in het land goed te praten. De feiten liegen niet. Het gaat historisch zo slecht in het land dat elke parlementariër zijn zetel terug zou moeten geven in ruil voor nieuwe verkiezingen. De mensen die op mij hebben gestemd, pienaren. Ik ga dus niet blijven plakken aan die zetel als hoe de NDP aan die zetels plakt. Men verbrast en steelt het geld en laat ons achter in die broko pranasi. Laten zij niet vergeten: het volk dat honger begint te lijden, kan zich verroeren”, zegt assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP) aan Dagblad Suriname. Hij reageert hiermee op uitlatingen van NDP-parlementariër Keshopersad Gangaram Panday die eerder aan de krant te kennen gaf dat hij er zeker van is dat geen enkele parlementariër bereid is zijn zetel terug te geven. Volgens Girjasing voelen de meeste NDP-toppers geen armoede, omdat zij een riant leven leiden. De parlementariër voert aan dat momenteel een aantal NDP-parlementariërs en Clifton Limburg, perschef op het Kabinet van de President, op staatskosten beschikken over beveiliging. Vooral de kwestie van Limburg vindt hij ronduit belachelijk. “Een man die zogenaamd van het volk is. Waarom heeft hij beveiliging op staatskosten, terwijl mensen elke dag worden beroofd en verminkt”, stelt hij. De parlementariër erkent dat criminaliteit en corruptie altijd aanwezig zijn geweest, echter nooit in zulke vormen. “NDP psa a marki. Deze mensen stelen als raven en plunderen het land kapot. Dat heeft Bouterse ook zelf beaamd. Tenminste heeft het Nieuw Front enkele corruptelingen in de gevangenis doen belanden, maar de NDP’ers zitten als ratten te jatten”, aldus Girjasing.
‘Misiekaba krijgt dictatoriale neigingen’
Girjasing benadrukt dat hij het bijzonder jammer vindt dat politici als Andre Misiekaba (NDP) het in hun hoofd kunnen halen om aan te geven dat het land in goede handen is bij de NDP. NDP-fractieleider Misiekaba heeft president Bouterse tijdens de 37ste herdenking van de machtsovername door het leger opgeroepen om op te treden tegen mensen die het systeem in de war gooien. Volgens de NDP’er moet dit nu gebeuren, zodat jongeren die de boodschap hebben begrepen zich verder kunnen inzetten. Volgens Girjasing krijgt de NDP-fractieleider naast zijn riante DNA-schadeloosstelling ook nog een mooi bedrag vanuit de gemeente die hij vertegenwoordigt. “Die man heeft een riant leven en krijgt steeds meer dictatoriale neigingen van de jaren tachtig. Het kan toch niet? Ze zien het toch zelf? Het is leuk om te praten met een salaris van SRD 15.000. De oppositie wil het land wel in handen nemen om een halt aan deze ellende te roepen. Internationaal staan de oppositiepartijen veel beter aangeschreven. Ik denk wel dat wij hulp vanuit buiten zullen krijgen, omdat niemand het huidige regiem wil helpen. Men kan niet met argumenten komen om zaken goed te bediscussiëren”, aldus de VHP’er. Hij daagt de NDP-topper uit om een meeting in de Palmentuin te organiseren om de echte grieven van de samenleving aan te horen. Hij weet dat veel NDP’ers ontevreden zijn over het beleid.
President bang op straat te gaan
Girjasing zegt dat president Desi Bouterse bang is om op straat te gaan, omdat hij weet dat het volk boos op hem is. “Ook hij rijdt rustig in zijn dure auto en geniet van gratis beveiliging. Hij gaat ook niets voelen, omdat hij niet weet wat armoede is”, stelt hij. De parlementariër benadrukt dat het zijn taak is om het land uit de blubber te halen en deze NDP’ers erop te wijzen dat zij compleet verkeerd zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!