Suriname op Curaçao carnaval met brassband ‘One Chance’

Suriname  op Curacao carnaval met one chance  SLM brass bandDe Surinaamse Brassband ‘One Chance’ zit met 20 leden op Curaçao voor deelname de Curaçaose populaire culturele activiteit carnaval. De Brass band die al enkel jaren hieraan deelneemt heeft de activiteiten op het eiland uitgebreid. Vrijdag ochtend heeft zij als eerste Brass groep van Suriname opgetreden in loop van de scholen te Banda Bou /Westpunt. De groep heeft de sfeer kunnen verhogen met Surinaams muziek, Ritme en dans. Een swingende menigte met daartussen een paar Surinaamse – Antilliaanse bewoners die met trots naar de groep schreeuwde dat zij ook Surinamers zijn. Het Surinaams gevoeld kwam echt los toen de groep de Kaseko mix winti speelde. De wind die de hitte meenam, heeft de dansende menigte niet kunnen weer houden uit hun bol te gaan. Een ware happening voor onze jongens die zonder enige moeite de heuvels op en af gingen. Met de gemeente van Banda Bou zijn er ook aftastende gesprekken gevoerd om te komen tot een uitwisseling. De buurt Barber waar zij heeft gespeeld heeft ook te kampen met vraagstukken identiek aan dat van onze jeugd. Dit gesprek werd later voort gezet op het Consulaat van Suriname, waar de groep ontvangen werd door de Consul-generaal. Het was een waar genoegen voor de band om op bezoek te zijn bij hem. De groep is van mening dat als zij ergens in een ander land gaan, zij verplicht zijn om de hoogste gezagdrager van Suriname in kennis te stellen en te bezoeken. Het volgend optreden is gepland voor zondag 26 en dinsdag 28februari is de afsluiting. De SLM, als hoofdsponsor van de groep, met Cosponsor Fernandes, de leden van de Brass-band en All Star, heeft het mogelijk gemaakt dat de leden in twee etappes konden afreizen. De groep onder leiding van Nelom Miguel keert op 2 maart terug.

error: Kopiëren mag niet!