Uttar Pradesh dag belangrijk voor Indiase Diaspora

Uttar Pradesh dag belangrijk voor Indiase DiasporaAfgelopen donderdag presenteerde de Indiase Ambassade in Paramaribo de Uttar Pradesh Dag in het Congreshal. Dit deden zij samen met het Indiaas Cultureel Centrum(ICC) en het Culturele Unie Suriname (CUS). Volgens ambassadeur Satender Kumar is dit evenement voor het eerst in Suriname gehouden. Het idee om deze dag te vieren is geïnitieerd door de Indiase Premier Narendra Modi.
Deze dag was zeer belangrijk legde oud-minister en eregast Maurits Hassankhan uit, omdat de grootste groep van de voorouders van de Surinaamse Hindoestanen uit Uttar Pradesh en Bihar zijn gekomen.
Uttar Pradesh is een deelstaat van India. Het heeft de grootste bevolkingsdichtheid van India. Ook veel van de religieuze plekken zoals Mathura, Benaras en Ayodhya zijn daar gevestigd. Ook de Taj Mahal, een van de zeven wereld wonderen, is in Agra, Uttar Pradesh gevestigd.
De leerkrachten van het ICC hebben middels hun talenten de culturele aspecten van UP getoond. Zangleerkracht Mohammed Nizaam heeft diverse soorten liederen gepresenteerd. Kajari, Birha en Ghazals waren heel bekend voor het Surinaams publiek. Voor de dansleerkracht Savita Deewakar was het haar eerste optreden in Suriname. Zij heeft verschillende technieken van Kathak gepresenteerd. (Foto: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!