Indiaas hotel wacht 6 maanden op betaling openstaande rekening Aashna Kanhai

1Indiaas hotel
FRONT KANHAI1
FRONT KANHAI2Het Taj Krishna Hotel in Hyderabad, India, is moe van het feit dat ambassadeur Aashna Kanhai sinds juni 2016 nagelaten heeft een openstaande rekening bij het hotel te betalen. Het hotel heeft op 3 februari 2017 een brief naar het Surinaams ministerie van Buitenlandse Zaken gestuurd. De eis is dat gelijk wordt voldaan aan de betaling van Roepies (Rs) 56.060 omgerekend 850 US dollars. Kanhai heeft volgens het schrijven van M. Sreepal Reddy, credit manager bij Taj Krishna, in juni 2016 samen met een familielid bij het hotel gelogeerd. Als reden voor het niet betalen van de rekening werd volgens haar toen aangehaald dat zij het geld van Buza uit Suriname moest ontvangen. “Nu de betaling na zes maanden nog steeds niet is gedaan, heeft het hotel twijfels over het verhaal van de diplomaat”, stelt de vertegenwoordiger van Taj. Momenteel worden juridische stappen tegen de diplomaat ook niet uitgesloten. Het is niet de eerste keer dat Kanhai in opspraak is geraakt in het Aziatisch land. In 2016 werd zij door voormalig honorair consul Asif Iqbal beschuldigd van corruptie en misbruik van bevoegdheden.
Rechtszaak door ex-chauffeur
Momenteel is er ook een rechtszaak lopende tegen Kanhai die enkele jaren terug is aangespannen door haar ex-chauffeur Sarwan Kumar. Kumar is in augustus 2012 op staande voet ontslagen door het hoofd van de Surinaamse ambassade in Nieuw Delhi. Dit ontslag was Kumar, die al langer dan 10 jaar (sinds maart 2002) op de ambassade werkzaam is, mondeling aangezegd door de chef de poste, zonder (schriftelijk) opgaaf van redenen. Kumar is het niet eens met zijn ontslag. Hij verklaarde tegenover Indiase media dat hij mogelijk door Kanhai was ontslagen, omdat hij kennis droeg van een heleboel misstanden van de ambassadeur. Kanhai is volgens hem ook niet op de laatste rechtszitting verschenen. De zaak zal deze maand verder worden behandeld bij de Indiase rechter. “Ik hoop dat deze zaak zo snel mogelijk wordt afgerond, omdat het om een heel slechte vrouw gaat die meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Ik zal deze zaak niet zo laten”, aldus Kumar tegenover Indiase media.
FR

error: Kopiëren mag niet!