Voorbereiding tweede editie Marowijne Agri en Food Beurs

Paramaribo- Op 19 januari heeft SOIL Masonkondre samen met de districtscommissaris van Marowijne, de heer Daniel, de eerste Marowijne Agri en Food Beurs georganiseerd. De beurs was een groot succes, er kwamen ruim 500 mensen op af. Op basis hiervan heeft SOIL besloten een tweede editie van de beurs te organiseren in 2018. De voortgang van de voorbereiding is te volgen via onze website en Facebookpagina. De Moengo Agri en Food Beurs is een platform waar zowel landbouwers, foodverwerkers, kennisinstituten en overheid bij elkaar komen. De beurs staat open voor het algemeen publiek en afnemers.
Door ruim van tevoren te beginnen, zal er veel meer tijd zijn voor de voorbereiding van deelnemende partijen. Hoewel de eerste editie drukbezocht is en veel bedrijven hebben deelgenomen, was er een afwezigheid van agrobedrijven uit Marowijne. We zullen de boeren uit Marowijne motiveren deel te nemen en lokale foodproducenten interesseren hun producten verder te ontwikkelen om die op de beurs te kunnen presenteren. Daarvoor zullen stagiairs en deskundigen worden ingezet. In maart 2017 komen reeds twee studenten voedingsmiddelentechnologie daarvoor naar Moengo.
Tijdens de beurs in 2018 zal ook het boek ‘De toekomst van Marowijne 2.0.’ bestaande o.a. uit de bijdragen van de opstelwedstrijd worden gepresenteerd, de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. Tot nu toe zijn 14 opstellen en gedichten ontvangen. De mogelijkheid bestaat nog steeds om deel te nemen en digitaal de bijdragen op te sturen naar [email protected]
Rondom de tweede editie van de beurs worden toeristische activiteiten georganiseerd om meer mensen te trekken. In zowel Delft als Antwerpen worden werkconferenties georganiseerd over de toekomst van Marowijne als voorbereiding op de beurs van 2018. In Suriname worden deelnemers en sponsoren geworven voor de beurs. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu contact opnemen via [email protected]

error: Kopiëren mag niet!