Patricia Etnel: “Herwaardering kan alleen middels lenen en monetaire financiering”

Parlementariër Patricia Etnel wenst dat de regering ervoor zorg draagt dat er na 7 jaren regeren nu wel eens duidelijk beleid komt naar het onderwijs toe. Dit in het bijzonder voor de leerkrachten met betrekking tot hun waardering en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Tot op heden hebben de leerkrachten het onderwijs in stand gehouden. De regeringen Bouterse 1 en Bouterse II hebben met betrekking tot het onderwijs een steeds falend beleid gevoerd zonder daadwerkelijke duurzame ontwikkeling. “Een prachtig voorbeeld is de naschoolse opvang, de grootste flop van de afgelopen 41 jaar onafhankelijkheid van Suriname. Miljoenen gestolen en niets en dan ook niets ten bate van het kind. Verder nog het leerboekenproject onder leiding van dhr. Jozefzoon. Dit is de tweede grootste flop van de afgelopen 41 jaar onafhankelijk Suriname. Miljoenen zijn verbrast”, zegt Etnel.
De Surinaamse overheid zit momenteel met een inkomstenproblematiek. Er is geen productie en weinig bedrijvigheid. Hierdoor zit de regering in beginsel met de vraag, als zij zelf in staat zal zijn om zometeen een herwaarderingsprogramma van leerkrachten te kunnen bekostigen. Volgens Etnel kan het, maar dan alleen door lenen van gelden en monetaire financiering. De andere mogelijkheden zijn door het wanbeleid van de overheid niet uit te voeren. De minister van Financiën heeft afgelopen vrijdag aangeven dat er geen foreign direct investors richting Suriname komen. De geldinstroom is compleet lam.
“Belangrijk volgens Etnel is dat de leerkrachten/onderwijsgevenden moeten blijven strijden. Zij moeten van de regering eisen dat de toekomst van onze kinderen waar zij als leerkracht iedere dag voor gaan, positiever wordt. Nu is het beeld van de toekomst van onze kinderen één van chaos en duisternis. En dit door het wanbeleid van de Regeringen Bouterse 1 en Bouterse II”, aldus Etnel.

error: Kopiëren mag niet!