Journalist Dagblad Suriname onterecht beschuldigd door KPS

De journalist Saskia Bandhan van Dagblad Suriname heeft nimmer de familie van de overleden Clarissa Boldewijn in kennis gesteld dat er een lijk door de politie wordt opgegraven. Dinsdagmiddag lanceerde de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname een bericht waarop de verslaggeefster onterecht wordt beschuldigd. “De journalist Saskia Bandhan van Dagblad Suriname nam de bevoegdheid als journalist om contact op te nemen met de familie van de vermiste en hen in kennis te stellen dat er een lijk door de politie wordt opgegraven. Hierdoor zijn de nabestaanden getogen naar de plek des onheils. De familie die al heel veel verdriet heeft, wordt geconfronteerd met een situatie waarin zij hun dierbare liever niet zouden willen zien. De politie betreurt het dat er geen rekening wordt gehouden met het leed van andere in kennis te stellen”, aldus het artikel van de politie. De redactie van Dagblad Suriname betreurt de verkeerde berichtgeving van de politie. Bovendien hebben de wetsdienaren nagelaten de door de journalist verstrekte informatie te publiceren en hebben zij een onjuiste versie op de website geplaatst. Dagblad Suriname verwacht dat er een rectificatie vanuit de zijde van het KPS zal plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!