SLM bekijkt mogelijkheden samenwerking met Chinese airlines

Onlangs vernam dagblad Suriname van internationale bronnen dat de directeur van SLM, Robbi Lachmising, en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Andy Rusland, richting China zijn geweest om een mega-deal te ondertekenen. Het zou gaan om de transformatie van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De China Harbour Engineering Company (CHEC) zou deze opdracht uitvoeren, met hoogstwaarschijnlijk de Exim Bank China als geldschieter.
Dagblad Suriname nam in dit verband contact op met de SLM-directeur. Lachmising gaf aan dat er geen sprake is van een mega-deal. Volgens Lachmising vloog hij met zijn onderdirecteur naar China om samenwerkingsmogelijkheden met Chinese airlines te bekijken en te bespreken. “Wij denken en dromen groot. Wij hebben gesproken over samenwerkingen met eventueel Beijing Airlines. De intenties zijn er. Wij corresponderen even met elkaar. De zaak is nog in de pijplijn”, aldus de directeur.

error: Kopiëren mag niet!