Jaarinflatie in 2016 bedraagt 52.4%

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft uit zijn onderzoek geconstateerd dat de consumentenprijzen met 52.4% zijn toegenomen in december 2016 ten opzichte van december 2015. Volgens de methode van de jaargemiddelden bedraagt de jaarinflatie 55.5%. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en in Para. In totaal zijn er 630 meetpunten onderzocht. Deze meetpunten of verkooppunten zijn onder andere: supermarkten, provisiewinkels, markten, kledingzaken, schoenenzaken en doctoren. De consumentenprijsindex (CPI) wordt vastgesteld aan de hand van een huishoudbudgetonderzoek, dat om de 5 jaren plaatsvindt. Dit onderzoek heeft een duur van 1 jaar. De koopkracht is gebaseerd op het inkomen en de prijzen van goederen en diensten. De CPI geeft een indicatie hoe de verhouding van de prijsontwikkelingen eruit ziet.

error: Kopiëren mag niet!