‘Pe a moni de, pe a gowtu de’

Pe a moni de (1)
Pe a moni de (2)
Pe a moni de (3)
Pe a moni de (4)“Pe a moni de, pe a gowtu de”, schreeuwden drie criminelen tegen de bewoner K.M. zondagochtend. Drie criminelen zijn op die bewuste ochtend in de woning van K.M. binnengedrongen. Het slachtoffer was in diepe rust in zijn woning aan de Welgedacht A-weg. Zijn echtgenote en kinderen waren bij zijn schoonmoeder. De daders hebben zich toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. Volgens Vidya, de echtgenote van K.M., ging het bedoelde raam niet goed dicht. Het huis is nog in aanbouw. De daders zijn gewapend met een vuistvuurwapen, een mes en een schroevendraaier het huis binnengedrongen. Zij bedreigden haar echtgenoot met de wapens. In de slaapkamer hebben de daders het slachtoffer met een stuk lap vastgebonden en hem in een andere kamer gebracht. Daar moest hij slagen incasseren. De rovers hebben de woning compleet overhoop gehaald en maakten sieraden, een geldbedrag van SRD 8000 en USD 2000 buit. Tijdens de overval heeft een van de rovers gebeld. “Fu sang ede yu seni mi dja, a man no abi moni.” De daders hebben toen de plaats verlaten. De buurtbewoners hebben later drie mannen in een witte wagen zien instappen en wegrijden. De politie van De Nieuwe Grond is belast met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!