Zittingen in Nickerie lopen gevaar

De straf- en civiele zittingen in Nickerie komen volgend maand in gevaar indien de Staat c.q. het ministerie van Justitie en Politie de driejarige achterstand van hotel Residence Inn niet betaalt. Dit zegt advocaat Hemradj Matawlie aan Dagblad Suriname. Volgens de advocaat verblijven rechters, griffiers en officieren van justitie in Nickerie in het bovenvermelde hotel. De Staat heeft het hotel al drie jaar de verblijfkosten niet betaald. Indien deze achterstand niet wordt ingelopen, zullen de zittingen in Nickerie in gedrang komen. Welke accommodatie er dan beschikbaar gesteld zal worden aan rechters, griffiers en officieren van justitie is niet bekend. Dagblad Suriname heeft hierover contact opgenomen met de minister van Justitie en Politie. Echter weigerde zij informatie over deze kwestie prijs te geven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!