Ook Kong Ngie Tong Sang had het moeilijk

FRONT Ook Kong Ngie Tong Sang had het moeilijk in jaar van de aap2222222
FRONT Ook Kong Ngie Tong Sang had het moeilijk in jaar van de aap2222222 (2)Het Jaar van de Aap is onlangs afgesloten. De Chinese gemeenschap in Suriname heeft afgelopen zaterdag het Jaar van de Haan mogen verwelkomen. Dit werd gedaan op verschillende locaties en op verschillende manieren. De meest opmerkelijke activiteiten waren de derde Temple Fair op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken en de Nieuwjaarslunch van Kong Ngie Tong Sang. Het bestuur van Kong Ngie Tong Sang heeft het nieuwe jaar zoals voorgaande jaren groots verwelkomd. De sfeer zat er in, maar was iets minder dan in voorgaande jaren. Er waren in vergelijking met voorgaande jaren vooral minder mensen te zien en vele lege stoelen en tafels. Vorig jaar voerde vicepresident Ashwin Adhin het woord. Van het jaar sprak minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen namens de regering.
De lunch werd bijgewoond door ministers, assembleeleden, de Chinese ambassadeur en personeel, leden van Kong Ngie Tong Sang en genodigden. Thomson Chung, voorzitter van Kong Ngie Tong Sang, gaf duidelijk te kennen dat het afgelopen Chinees jaar niet een gemakkelijk jaar was voor Suriname. Ook Kong Ngie Tong Sang heeft veel problemen gekend.
Uit de informatie van Kong Ngie Tong Sang is gebleken dat er al honderden winkels in Suriname zijn gesloten. Ook de werkzaamheden van Kong Ngie Tong Sang komen in zo een periode in gedrang. Dit is natuurlijk geen goed teken. Met de ondersteuning van de bestuursleden, de samenleving en de Chinese ambassade, heeft men het toch nog kunnen redden.
Er werd verder gesproken over de verworvenheden van Kong Ngie Tong Sang in het afgelopen jaar. De verwelkoming van het nieuwe jaar geschiedde met grote en positieve verwachtingen.

error: Kopiëren mag niet!