Clyde Ford: “Kritiek leveren wij wel, maar hoe constructief is dat?”

“Het is een grondwettelijk recht van de doorsnee Surinamer om zijn of haar mening te uiten. Daar maakt de Surinamer ook gebruik van op verschillende fora. Er worden problemen aangekaart en er wordt zeker ook veel geklaagd over wat niet goed gaat en wat moet veranderen. Waar de gebruikers van dit democratisch recht echter in tekort schieten, is het aandragen van oplossingen. Het lijkt vaak heel gemakkelijk om te klagen over een probleem, waar men zelf niet veel van snapt. Echter, voor degenen die er iets van snappen, zou het interessanter zijn om naast de onderbouwing van het probleem, ook een oplossing te zoeken voor de ontstane problemen.”
Clyde Ford, voorzitter van de Young Democray Unit, geeft in gesprek met Dagblad Suriname toe dat hij dit gedrag ook mist bij Surinaamse jongeren. “Ik heb al vaker gezegd dat wij niet moeten schreeuwen aan de kantlijn. Daar zijn wij heel goed in als samenleving. Kritiek leveren wij wel, maar hoe constructief is dat? Wij komen niet met oplossingen. Wanneer je een bijdrage wilt leveren, lever een constructieve bijdrage zodat wij met zijn allen uit de problemen kunnen komen”, stelt Ford. “Vooral wanneer het gaat om politieke opponenten lijkt het meer op een uitdaging over wie wat goed gedaan heeft en wie niet. Dit, terwijl de doorsnee burger zou moeten meedenken over de vele problemen in het land. Social media is een mooi platform om misnoegen te uiten, maar dit zelfde platform kan ook worden ingezet om het misnoegen te doen wegwerken. Indien dit niet helpt, zijn er natuurlijk traditionele fora om de problemen op te lossen.”
“Waarom hebben wij geen platform in de buurten om te praten over hoe wij onze buurten moeten versterken, kinderen op onderwijs ondersteunen etc. Hiervoor hoeven wij niet op de overheid te wachten. Wij moeten ook zelfvoorzienend bezig zijn in deze tijd”, aldus Ford.
Met deze boodschap richting vooral de jeugd en de behoefte om deze boodschap uit te brengen, denkt Ford een pad te openen richting verbetering.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!