Ontwikkelingsplan 2017-2021 is uit

Het Ontwikkelingsplan 2017-2021 van de regering Bouterse/Adhin is uit. Het plan is inmiddels overhandigd aan geëigende instanties. Het document moet, eer er inhoudelijk op zal worden ingegaan, de regering, de Staatsraad en De Nationale Assemblee bereiken. Directeur R.G. Simons van de Stichting Planbureau Suriname ademt opgelucht. Het uitblijven van de begrotingsbehandeling 2017 had onder andere te maken met het wachten op het Ontwikkelingsplan. Ondervoorzitter Melvin Bouva van De Nationale Assemblee heeft tegenover Dagblad Suriname verklaard dat het voornemen bestaat om in de eerste week van februari aan te vangen met de behandeling van de begroting.
Ommekeer van de hachelijke financieel/economische toestand
Het Ontwikkelingsplan 2017-2021, een publicatie van de Stichting Planbureau Suriname, geeft de ontwikkelingsprioriteiten van Suriname aan. In algemene lijnen wordt het ontwikkelingsbeleid aangegeven, waarlangs ommekeer van de hachelijke financieel/economische toestand zal worden nagestreefd en de sociale situatie aandacht zal krijgen. Daarbij zou rekening zijn gehouden met het realisme.
Economische en sociale ontwikkeling met elkaar combineren
Het Ontwikkelingsplan 2017-2021 beoogt twee aan elkaar gerelateerde hoofddoelen: het versterken van de ontwikkelingscapaciteit van Suriname en het bereiken van duurzame ontwikkeling door economische en sociale ontwikkeling met elkaar te combineren en af te stemmen.
49 ontwikkelingsgebieden
Het Ontwikkelingsplan 2017-2021 is gepubliceerd in twee delen. Het eerste deel, het substantieel document, is het gebruikelijke tekstuele plandocument. In het tweede deel is in zekere zin een samenvatting, waarin de matrices van de 49 ontwikkelingsgebieden van het plan zijn opgenomen.
HD

error: Kopiëren mag niet!