Robby Naarendorp: “Wij zijn niet weggebleven”

Robby Naarendorp “Wij zijn niet weggebleven”Vakcentrale C-47 heeft zich eerder solidair verklaard met de stakende leerkrachten. Het lag in de bedoeling dat de vakcentrale met haar leden fysiek ondersteuning zou geven aan de leerkrachten. Natuurlijk heeft het bedrijfsleven daar minder enthousiast op gereageerd. Echter kwam de fysieke ondersteuning van de week op maandag, dinsdag en woensdag niet. Gisteren kreeg Dagblad Suriname Robby Naarendorp van C-47 in het vizier tussen de leerkrachten, die tegen 12.30 uur richting het kantongebouw liepen. Zoals opviel, was er geen significante ondersteuning van C-47 te merken. De krant vroeg Naarendorp waar de vakbondsleden van de vakcentrale waren gebleven. Volgens Naarendorp is er na de solidair verklaring, een aantal nieuwe ontwikkelingen geweest. Eerst wenste BvL en ALS in besloten vergadering bijeen te komen, waar C-47 geen deel van wenste uit te maken. Uiteindelijk kwam er een rechtszaak waar C-47 liever een afwachtende houding aannam.
“We are law abiding citizen. Wij willen de rechter de ruimte geven om de zaak te behandelen. Wij kijken naar wat de ontwikkelingen zijn en onze ondersteuning gaat wel door”, stelt Naarendorp. Naar zijn oordeel zijn er wel enkele bestuursleden van lidbonden geweest om fysieke ondersteuning te verlenen. De grote ondersteuning moet nog worden bewezen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!