VHP-secretaris Kandhai: ‘Mansaram moet bewijzen corruptie naar pg brengen’

Sharmila Mansaram
Sharmila Mansaram
Indien Sharmila Mansaram inderdaad over informatie beschikt over vermeende corruptieve handelingen van leden van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), dan moet zij de bewijzen naar de procureur-generaal brengen. Tot deze conclusie komt partijsecretaris Ganeshkoemar Kandhai. De ex-VHP-parlementariër heeft afgelopen week middels een column op een nieuwssite zware beschuldigingen geuit richting de partijleiding. “Zullen we beginnen te onderzoeken hoe ex-ministers en DNA-leden van de VHP aan gronden zijn gekomen. Hoe sommigen zelfs papier en memo stencils naar huis hebben gedragen bij de wisseling van de wacht. Hoe sommigen camera-installaties van bijkans USD 100.000 van de Staat kregen. Hoe ministers privé stichtingen en NV ’s oprichtten om staatsgebouwen te inventariseren en daarvoor USD 600.000 opstreken. Hoe onder sommige ministers er gelden werden aangenomen voor gunningen. Hoe sommigen terreinen van landbouwcoöperaties onteigenden. Hoe sommigen een ministerie tot familiezaak maakten. Hoe districtssecretarissen de mogelijkheid hebben gekregen om te speculeren met gronden en daardoor pompstationhouders zijn geworden, grootgrondbezitters zijn geworden, autohandelaren zijn geworden”, becommentarieerde de juriste. Kandhai voert aan dat het hem bevreemdt waarom de politica deze informatie niet voor de beëindiging van haar lidmaatschap naar voren heeft gebracht. “Zo ver ik weet, is dat niet gebeurd. De persoon heeft deze ‘informatie’ dan voor zichzelf gehouden. Laat de regering en alle mensen, die een verwijt maken naar de VHP, naar de pg stappen. Het heeft geen zin om politieke spelletjes te spelen”, aldus Kandhai.
Partij zal beschuldigingen intern bespreken
De partijsecretaris zegt dat de partij deze zaak nog intern zal bespreken. Mogelijke juridische stappen tegen Mansaram zijn dus nog niet aan de orde. Kandhai vindt dat verschillende mensen momenteel politieke spelletjes spelen door een vinger te wijzen naar vermeende corruptieve praktijken tijdens de regeerperiodes van het Nieuw Front. Zo is hij ook persoonlijk in het parlement aangevallen en ervan beschuldigd corruptie te hebben gefaciliteerd op het ministerie van Openbare Werken tussen 2006 en 2010. Hij ontkent de beschuldigingen ten stelligste. “Men praat steeds over misstanden die gepleegd zijn, maar stapt niet naar de instanties om een eind te brengen aan die corruptieve praktijken. Ik wil ook niet onbewust deel worden van die misstanden, dus laat het een keer ophouden. Laten wij deze corrupte mensen afstraffen”, aldus de VHP’er. Hij benadrukt dat verwijten naar elkaar slechts ervoor zorgt dat het arme volk eronder lijdt en niemand vooruit gaat.
Is Mansaram overgelopen naar de NDP?
Mansaram keerde de partij in juni 2016 de rug toe. In juli 2016 heeft zij er ook niet voor geschroomd haar voormalig partijvoorzitter te bespreken in het programma Bakana Tori. Volgens haar opvatting heeft zij haar lidmaatschap bij de VHP opgezegd, omdat de partijvoorzitter haar geen enkele attentie getoond zou hebben bij twee miskramen die zij achtereenvolgend kreeg na 25 mei 2010. Volgens haar visie heeft zij zich met alle overgave gestort aan de vooruitgang van de partij. Dat zij de VHP de rug toekeert omdat zij geen zitting heeft in het hoofdbestuur van de VHP, dit ontkende zij. Ook ontkrachtte zij dat zij voornemens zou zijn tot de NDP toe te treden. Geluiden in de politieke wandelgangen doen de ronde dat de NDP haar als de zoveelste ‘overloper’ naar binnen heeft weten te krijgen. Ook wordt beweerd dat haar het ministerschap is beloofd op het ministerie van Justitie en Politie. Een foto op social media waarin de ex-VHP’er samen met haar gezin en president Desi Bouterse te zien is, heeft voor veel kritiek gezorgd vanuit de samenleving. Pogingen van de redactie om hierover een reactie van de politica te krijgen, mochten echter niet baten.
FR

error: Kopiëren mag niet!