Buschauffeurs niet tevreden met aanpak politie

Buschauffeurs niet ‘happy’ over aanpak politieHet pilot project, welke gisteren van start is gegaan in het district Wanica, om ordening in het openbaar vervoer tot stand te brengen, heeft nogal wat wrijvingen veroorzaakt bij enkele buschauffeurs, die niet in het bezit waren van geldige documenten. Dagblad Suriname die gisteren ook aanwezig was op het politiebureau Latour heeft enkele gesprekken gevoerd met bushouders en de ressortcommandant. “Ze houden mijn bus aan en zeggen dat ik geen vergunning heb. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) weet wie een vergunning heeft en wie niet. Ga die illegale bussen tegenhouden! Dan pas moet men komen ‘zeuren’! Dit is zo lastig! Ik heb er geen moeite mee om mijn vergunning aan te tonen; ik moest een kopie ervan in mijn bus gelaten hebben!”, zegt een zeer verhitte bushouder.
“De bushouders zijn op de hoogte gesteld over deze actie”, zegt de ressortcommandant Sjaam Debi Tewarie.
Desalniettemin komt er binnenkort voorlichting hierover. De stuurgroep van dit project wordt gestuurd door de Nationaal Voorlichtings Dienst (NVD), VHT (Verkeers Handhavings Team), Motor Surveillance Dienst (MSD), Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), Nummerplaat Registratie, het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en van Openbare Werken (OW). Volgens Debi Tewarie heeft de MSD geconstateerd dat het asociaal rijgedrag van buschauffeurs enigszins verminderd is. “De buschauffeurs zijn ietwat minder agressief. Ze houden zich aan de regels. Er zijn gevallen voorgekomen, waarbij één buschauffeur zeker acht boetes heeft gekregen. Ik hoop dat dit project een spin-off effect teweeg zal brengen. Als men zich houdt aan de regels en voorwaarden is er geen enkel probleem”, aldus Debi Tewarie. De ressortcommandant beklemtoont dat de geldige documenten (vergunning/trajectroute/rijbewijs/ keurings-, nummer-, inschrijvings- en verzekeringsbewijs) te allen tijde in de bus aanwezig dienen te zijn.
KSR

error: Kopiëren mag niet!