Hanoeman: “Handelwijze NJP is belachelijk!”

Het besluit van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) om een rechtszaak aan te spannen tegen de stakende leerkrachten, heeft nogal vele wenkbrauwen doen fronsen. “Dit is belachelijk!”, zegt Soenderpersad Hanoeman, voorzitter en secretaris van het stichtingsbestuur van Scholengemeenschap Arya Dewaker tevens pedagoog onderwijskundige, desgevraagd aan Dagblad Suriname. Volgens Hanoeman is de handelwijze van het NJP inzake de onderwijskwestie totaal ondoordacht. Hanoeman zou het een beter idee vinden als het NJP het initiatief had genomen om met de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Leraren (BvL) te onderhandelen. “Dit zou een beter uitganspunt zijn.” De onderwijskundige vindt dat de stap naar de rechter pas mogelijk is indien alle alternatieven zijn uitgeprobeerd.
KSR

error: Kopiëren mag niet!