20 gekochte dienstvoertuigen reeds ingezet voor recherche

20 gekochte dienstvoertuigen reeds    ingezet voor rechercheUit betrouwbare bron heeft Dagblad Suriname vernomen dat er reeds 20 dienstvoertuigen, als onopvallende voertuigen, zijn ingezet voor de recherche. Eerder was reeds vermeld dat het ministerie van Justitie en Politie via een onderhandse gunning 50 Japanse pick-ups had aangeschaft voor bestrijding en beteugeling van de criminaliteit. Tien bedrijven waren benaderd om een offerte in te dienen. Uiteindelijk werden de voertuigen aangeschaft bij 3 verschillende lokale autohandelaren. Onlangs werd op de rekening van het ministerie de tegenwaarde van US$ 750.000 en SRD 1 miljoen overgemaakt door Financiën.
Het hoofddoel is om de criminaliteit beter te kunnen aanpakken. Deze actie wordt samen met militairen uitgevoerd. De overige 30 voertuigen uit deze bezending zijn naar de spuiter, omdat deze in de originele politiekleur gelakt moeten worden. Pas hierna kunnen deze voertuigen ingezet worden voor de bureaus, die met defecte of zelfs zonder voertuigen zitten. Dit probleem lijkt een landelijk probleem te zijn geworden. De laatste tijd is gebleken dat er van alles en nog wat ontbreekt bij de politie. Op vrijwel elk gebied zijn tekorten bij de politie te constateren. Het gevolg hiervan is dat het werk niet adequaat uitgevoerd kan worden. Santo Boma is een van de posten die momenteel geen vervoer hebben. In heel Commewijne beschikt slechts Meerzorg over een rijdende dienstauto.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!